Skip to Store Area:

Lowa wandelschoenen voor voetballers

zaterdag 6 februari 2021 17:20:32 Nederland

Voetballers zijn over het algemeen jongens, meisjes, mannen en vrouwen van tussen de 6 en 30 jaar oud. Naast voetballen, beoefenen ze vaak nog een andere sport, zoals tennis, fitness of hardlopen. Maar wat steeds vaker wordt gedaan, naast eerdergenoemde sporten is; wandelen. Dat komt mede door de vervelende Corona periode waar we ons in verkeren. Wandelen kan iedereen op ieder moment doen, daardoor is het nu super populair. Wandelen kun je bijvoorbeeld goed doen op Lowa wandelschoenen. Maar hier later meer over. Door Corona kunnen veel sporten niet beoefend worden, dat geldt ook voor de voetbalsport. De amateurjeugd kan gelukkig nog wel wedstrijden spelen, maar dat geldt niet voor de senioren.

Houdt conditie op pijl met Lowa wandelschoenen


Door alle Corona beperkingen kan er lang niet zoveel gesport worden als dat we zouden willen. Het is wel belangrijk om in beweging te blijven. We blijven namelijk gezond door voldoende te bewegen. Wandelen is natuurlijk iets wat je altijd kunt doen! Doe dit wel op het juiste schoeisel. Wij raden aan: Lowa wandelschoenen. Het merk ‘Lowa’ is in Nederland marktleider als het om wandelschoenen gaat. De prijs is redelijk hoog ten opzichte van andere merken wandelschoenen, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. De schoenen zitten ten eerste super lekker. Ze hebben een goede pasvorm en zijn lekker stevig (en niet te stug). Buiten dat om is de kwaliteit hartstikke goed. Je kunt heel lang met de schoenen wandelen, voordat je ze moet vervangen. Of je nu een rondje rond het grasveld wilt lopen, op asfalt, in de duinen of in het bos. Het maakt niet uit, want de Lowa wandelschoenen zijn vrijwel voor iedere ondergrond geschikt.

Door flink te wandelen, kun je je conditie goed op pijl houden. Zo ben je goed voorbereid als de competities weer van start gaan. Een lekker stuk lopen op het strand, in de duinen of in de bos wil toch iedereen? De Lowa wandelschoenen bestel je eenvoudig bij nieuwe-wandelschoenen.nl.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Hier moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe voetbalschoenen

woensdag 25 april 2018 12:15:22 Nederland

Je voetbalschoenen gaan vaak een half seizoen tot een seizoen mee. Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van nieuwe voetbalschoenen.

Het materiaal
Zorg ervoor dat je een voetbalschoen uitkiest die van goed materiaal is gemaakt. Dus van echt leer en niet van plastic. Zo voorkom je dat je schoen snel kapotgaat. Verder gaat leer beter om je voet heen staan dus zal je nog meer controle hebben over de bal. Zeker in het amateurvoetbal is extra controle iets wat kan helpen bij het creëren van kansen en uiteindelijk doelpunten.

De pasvorm
Je hebt smalle en wat bredere voetbalschoenen. Zorg ervoor dat je voet in ieder geval goed in de schoen kan. Zo voorkom je dat je aan de buitenkant uit je schoenen scheurt doordat je voet te breed is, of juist dat je gaat schuiven omdat je schoen te breed is. Dit is ook van belang, omdat je soms hele korte bewegingen moet maken.

Zooltjes
Zit je voetbalschoen niet strak om je voet heen, dan kun je er nog altijd voor kiezen om er steunzolen in te doen. Deze zal helpen om de schoen wel te laten passen en daarnaast is het ook nog eens beter voor je knieën en je enkels. Zeker met al die kunstgrasvelden waar tegenwoordig op wordt gevoetbald.

De kleur
De kleur voor jou positie maakt niet echt uit. Toch is het wel heel apart om een laatste man of een voorstopper te zien spelen met hele felle schoenen. Als je op deze positie staat kun je er beter voor kiezen om minder opvallende schoenen te nemen. Voor een aanvaller zijn juist schoenen met een felle kleur mooi om te zien. Naast dat deze met zijn snelheid en mooie bewegingen beter uit de verf komt met deze schoenen is het ook bedoeld als afleiding van de bal.

Noppen
De plaatsing van de noppen op de schoen is belangrijk. Glij je vaak uit op het voetbalveld omdat je niet zo lichtvoetig bent, zoek dan een schoen met meer noppen of wat grotere noppen. Deze zorgen er namelijk voor dat je op het gras stevig staat en kracht kunt zetten. Als lichtvoetige speler kun je ervoor kiezen om een schoen te kopen met minder noppen om zo nog wendbaarder te zijn. Verder kun je kiezen tussen kunstgrasnoppen of normale noppen. Speel je op kunstgras, dan kun je beter geen schroefnoppen kopen. Hiermee loop je namelijk eerder het kunstgras kapot. Iets wat je natuurlijk niet bij je eigen vereniging wilt hebben.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Welke sportvoeding is geschikt voor voetbal?

zaterdag 2 januari 2016 15:09:10 Nederland

De vraag welke sportvoeding geschikt is voor voetbal wordt vaak aan ons gesteld. Voetbal-Geest biedt sportvoeding aan voor duursporters. Bij de sportvoeding van SIS heeft ieder supplement zijn eigen werking.

SIS Go Energy en Electrolyte
De SIS Go Energy en Electrolyte kan gebruikt worden zowel vóór het sporten, tijdens het sporten als na het sporten. De functies voor het sporten is het stapelen van koolhydraten. Zonder koolhydraatvoorraad kan er geen langdurige inspanning geleverd worden. Wanneer u sport in koudere weersomstandigheden is het van belang uw energievoorraad op peil te houden en aan te vullen indien nodig. Dit geldt ook voor de energievoorraad van uw spieren na het sporten.

 

SIS Go Isotonic Gel
De SIS sportgel is een unieke kant-en-klare isotone gelformule die zorgt voor een enorme energieboost en betere vochtopname. Eén stuks GO Isotonic Gel geeft genoeg energie voor een intensieve inspanning van 20 tot 30 minuten. De gel is ook verkrijgbaar in cafeïne vorm. De SIS GO + Cafeïne vergroot de bloedtoevoer naar de gevoelige en vermoeide spieren, terwijl de toegevoegde anti-oxidanten zorgen voor een goede prestatieverbetering.

SIS Rego Rapid Recovery
De SIS Rego Rapid Recovery levert snel opneembare eiwitten, koolhydraten en gestructureerde hoeveelheid vitaminen en mineralen om de spieren snel te laten herstellen.

Mocht u nog vragen hebben over ons assortiment sportvoeding dan helpen onze specialisten u graag verder!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Hulp bij het uitkiezen van je voetbalschoenen

zaterdag 17 mei 2014 12:45:54 Nederland

De schoenen uit ons assortiment zijn voorzien van uiteenlopende zooltypen. Deze verschillende zolen zorgen voor goede grip op iedere ondergrond. Zo zul je meer grip ervaren met lange noppen op drassige velden, terwijl korte noppen op hun beurt meer grip bieden op droge velden. De verschillen in de diverse zolen zit hem in het aantal noppen, de lengte ervan en de plaatsing.► Softground (SG) voetbalschoenen
Voetbalschoenen die gebruik maken van een Softground zool bevatten 6 tot 8 hoge noppen. Deze noppen, die net iets langer zijn dan die van Firmground schoenen, zorgen voor extra grip op zachte en drassige velden. De langere noppen, waarvan er over het algemeen vier op de voorvoet geplaatst zijn en twee ter hoogte van de hiel, zorgen ervoor dat je veel grip en controle hebt op het veld. Vooral bij natte omstandigheden is dit een zeer geschikt type nop, waarmee je niet zult wegglijden. Ook veel keepers laten hun keuze, mede om deze reden, op Softground noppen vallen.

► Firmground (FG) voetbalschoenen
Voetbalschoenen die voorzien zijn van een Firmground zool, zijn bij uitstek geschikt voor het spelen onder droge omstandigheden op traditionele voetbalvelden. Firmground schoenen zijn het meest verkochte type schoenen. De schoenen zijn voorzien van een zool met 12 tot 18 lage noppen, voor het spelen op droge velden. Op zachte, drassige velden komt de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten, waardoor de grip op het veldoppervlak aanzienlijk vermindert en je minder diep wegzakt.

► Multi-noppenzool/Turfground (TF) voetbalschoenen
Schoenen voorzien van een TF zool bevatten vele kleine noppen, voor ongekende grip op extreem harde velden. Zo geeft de Turfground zool veel grip op verharde en bevroren velden, onder winsterse omstandigheden. Ook op gravelondergrondenbiedt dit type nop zeer veel grip op het veldoppervlak.

► Artificial Ground (AG) voetbalschoenen
Voor het spelen op kunstgrasvelden is het gebruik van een AG-zool een vereiste. Met de Artifical Ground noppen ervaar je veel grip op kunstgrasvelden. Omdat steeds meer clubs overstappen naar kunstgrasvelden is het van belang ook een kunstgrasschoen aan te schaffen. Met dit type schoen, dat beschikt over ietwat kortere noppen, heb je veel speelcomfort op kunstgrasondergronden.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest