Skip to Store Area:

Op reis naar het WK voetbal in Rusland?

woensdag 25 april 2018 12:20:41 Nederland

Nederland doet dit jaar helaas niet mee aan het WK, wat het voor veel Nederlands niet meer aantrekkelijk maakt om er naartoe te gaan. Ben jij één van de weinige Nederlanders die het WK voetbal in Rusland gaat bezoeken? Dan zijn er enkele zaken waar je aan dient te denken voor je reis naar Rusland en je verblijf in Rusland.

Verstandig om mee te nemen
Indien je naar Rusland gaat zal je wel weten dat het daar erg koud kan worden. Een winterjas kan daarbij dus een goede toevoeging zijn aan de inpaklijst. Vanaf je 21e mag je alcohol meenemen naar Rusland, 3 liter geldt daar als maximum. Indien je een budgetreis hebt ingepland naar Rusland kan het verstandig zijn om dat soort zaken zelf mee te nemen in plaats van te kopen in Rusland. Natuurlijk dien je ook de verschillende identificatieformulieren en pasjes mee te nemen. Ben je van plan een huisdier mee te nemen? Dan is het verplicht om een dierenpaspoort mee te nemen, deze kan je aanvragen bij de dierenarts. Ook dient je huisdier een chip te hebben.

Verkeer
Het verkeer in Rusland is zoals je waarschijnlijk wel eens op het internet hebt gezien niet altijd naar toebehoren. Zorg er dus ook voor dat je goed oplet in het verkeer. Enkele zaken waar je aan dient te denken als je in Rusland rijdt:

• Je mag als buitenlands voertuig geen lifter meenemen
• Loop je langs de weg in de nacht/met slecht zicht dien je een reflecterend kledingstuk te dragen
• In grote steden mag je niet linksaf slaan als er geen verkeerslichten staan
• Buiten de bebouwde kom dien je ook bij daglicht je dimlicht of dagrijlicht aan te hebben
• Vieze auto’s of campers zijn niet toegestaan in Rusland
• Snelheden verschillen met Nederland, ga dit nog even na voordat je op reis gaat
• Sneeuwbanden en sneeuwkettingen kunnen handig zijn in bepaalde gebieden
• Lengte van combinatie vervoersmiddel + aanhanger mag maximaal 18 meter zijn
• Fietsers dienen in het donker en met slecht zicht reflecterende kleding te dragen
• Tot 14 jaar mogen kinderen niet op de weg fietsen maar alleen op de stoep en andere voetgangerspaden
• Als er fietspaden beschikbaar zijn is het verplicht deze te gebruiken
• Je mag alleen naast elkaar fietsen als de gezamenlijke breedte niet breder is dan 0,75 meter

Indien je rekening houdt met deze verkeersregels kom je er hoogstwaarschijnlijk prima doorheen zodat je kan genieten van de WK wedstrijden. Natuurlijk is het verstandig om de regels in Rusland alsnog even door te lezen zodat je er zeker van bent.

Tanken/betalen
Indien je met een elektrische auto van plan bent naar Rusland te rijden dien je de route zorgvuldig te plannen in verband met een beperkt aantal oplaadpunten. Deze zijn vooral verspreid over de steden, in Moskou vind je het grootste aantal. Tankstations zijn overigens vaak maar tot 8 of 9 uur ’s avonds open dus het is handig om hier rekening mee te houden als je ’s nachts rijdt. Het betalen in Rusland dient grotendeels via contant Russisch geld (roebels/RUB) gedaan te worden, creditcards worden zeer gelimiteerd geaccepteerd, vrijwel alleen maar in de hoofdstad Moskou. Het aantal tankstations is buiten de grote steden van Rusland beperkt, een verstandig idee is het meenemen van een reservevoorraad zodat je niet tegen problemen aanloopt en pechhulp dient te bellen. Daar heeft natuurlijk niemand zin in.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Heeft jouw team al bedrukte voetbalkleding?

donderdag 10 augustus 2017 15:25:22 Nederland

Speel je al enige tijd in hetzelfde voetbalteam en merk je dat het iedere keer vooruit gaat? Dan wordt het misschien eens tijd om ervoor te zorgen dat iedereen kan zien dat jullie een goed en hecht team zijn. Misschien heeft jouw team nog geen bedrukte voetbalkleding. De hoogste tijd om daar nu wat mee te doen, want deze kan nu aan worden geschaft. Bedrukte kleding om te sporten is helemaal in. Hierdoor zien anderen wie er bij elkaar horen en zo kunnen ze je vanaf de zijlijn nog beter aanmoedigen. Voor jezelf is het ook veel leuker, want je kunt nu jouw favoriete sport nog beter uitoefenen door de juiste sportkleding te dragen. Sportkleding kan altijd geheel naar wens bedrukt worden. Zo kun je bijvoorbeeld een logo van je vereniging er op laten drukken, of de namen van de spelers met een nummer.

Bedrukte voetbalkleding aanschaffen
Het is toch leuk om er voor te zorgen dat je met je team echt bij elkaar hoort. Daarom is de bedrukte kleding een goede keuze. De meeste verenigingen hebben daar een speciaal subsidiepotje voor klaarstaan. Daar kun jij dan ook gebruik van maken als je met jouw team meer eenheid wil creëren. Vaak hebben de beste teams van een vereniging dezelfde kleding aan. Bij uitwedstrijden kunnen ze dan gemakkelijk herkend worden. Anderen zullen de spelers ook al vanaf een afstandje herkennen. Vaak zijn het bepaalde kleuren die voor een bepaalde club staan, maar er kunnen ook strepen op de kleding gedrukt zijn, of een logo of letters, of cijfers. Het kan per club variëren hoe dat de voetbalkleding er uit ziet. Bekijk daarom snel de mogelijkheden zodat je ook voor jouw team kan zorgen voor mooie en unieke kleding.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Een goed lichaam voor het voetbal is belangrijk

donderdag 10 augustus 2017 15:07:19 Nederland

Voor alle voetballiefhebbers is een goed lichaam natuurlijk van groot belang! Steeds meer sporters zulken dan ook BCAA aminozuren gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een groot aantal voordelen. Om te beginnen gaat het de spierafbraak tegen en het ondersteunt ook de eiwitsynthese in je lichaam en het verhoogt de eiwitsynthese in de spieren. Ook helpt het je bij de ontwikkeling van droge spiermassa en het voorziet je lichaam en je spieren meteen van brandstof tijdens het trainen. Dit voorkomt spierafbraak omdat de brandstof (energie) niet uit de spieren wordt gehaald. Voetballen is een heerlijke sport, maar je wil ook resultaat zien!

Supplementen nemen voor een beter lichaam?
Je kunt BCAA kopen als supplement. Veel mensen gebruiken BCAA als poeder. Er zijn ook pillen verkrijgbaar. Maar het poeder is vaak effectiever, het is namelijk veel sneller opgelost en dan kan je lichaam het ook sneller opnemen voordat je gaat sporten. De BCAA’s zijn tijdens het trainen van groot belang, en dan is een snelle opname ook van groot belang. Wil je ook met het voetballen een mooier lichaam krijgen, dan is het goed dat je die keuze nu ook gaat maken en ontdekt wat BCAA met jouw lichaam gaat doen. Misschien voel je je ook wel veel fijner wanneer je gaat trainen en ben je fitter. Je lichaam gaat er veel mooier van worden en dat is wat jij wil bereiken. Je kunt het beter volhouden dus ervaar nu ook de voordelen en ontdek wat deze aminozuren met jouw lichaam gaan doen. Presteren, een goed lichaam, veel fans, daar ga je het toch ook voor doen? Zorg er daarom nu voor dat jouw lichaam er goed uit komt te zien en ga stralen op het veld en laat anderen mee genieten!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor brede voeten?

zaterdag 17 mei 2014 13:06:38 Nederland

Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor brede voeten? Dat is een vraag die ons erg vaak wordt gesteld. Ons advies is om te kiezen voor Hummel voetbalschoenen, deze schoenen zijn over het algemeen aanzienlijk breder dan schoenen van andere merken. Hummel voetbalschoenen zijn stevig, breed en zijn gemaakt van sterk materiaal. Bovendien hebben de schoenen een zeer aantrekkelijke prijs. Een andere optie is om te kiezen voor Puma voetbalschoenen. Van de Puma collectie is de Puma King het breedste model. De Puma King is al jaren een zeer gewaardeerde voetbalschoen en erg betrouwbaar. Doordat de schoenen zijn gemaakt van kangoeroeleer is het balcontact optimaal. Hou je toch liever van Adidas voetbalschoenen? Dan is de Copa Munidal ook nog een hele goed optie. De Adidas Copa Munidal is misschien wel de meest populaire voetbalschoen ooit, zo blijkt uit onderzoek van speelschemaek.comDe bovenzijde van de voetbalschoenen is namelijk gemaakt van kangoeroeleer, wat zorgt voor zowel licht gewicht en duurzaamheid als een optimale pasvorm. Belangrijke tip bij het kopen van lederen voetbalschoenen: zorg voor de juiste onderhoud. Zet de schoenen de avond voor de wedstrijd in het vet, en ze blijven lekker soepel!

 
► Hummel voetbalschoenen                  ► Puma voetbalschoenen                  ► Adidas voetbalschoenen                   ► Onderhoud

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest