Skip to Store Area:

Op reis naar het WK voetbal in Rusland?

woensdag 25 april 2018 12:20:41 Nederland

Nederland doet dit jaar helaas niet mee aan het WK, wat het voor veel Nederlands niet meer aantrekkelijk maakt om er naartoe te gaan. Ben jij één van de weinige Nederlanders die het WK voetbal in Rusland gaat bezoeken? Dan zijn er enkele zaken waar je aan dient te denken voor je reis naar Rusland en je verblijf in Rusland.

Verstandig om mee te nemen
Indien je naar Rusland gaat zal je wel weten dat het daar erg koud kan worden. Een winterjas kan daarbij dus een goede toevoeging zijn aan de inpaklijst. Vanaf je 21e mag je alcohol meenemen naar Rusland, 3 liter geldt daar als maximum. Indien je een budgetreis hebt ingepland naar Rusland kan het verstandig zijn om dat soort zaken zelf mee te nemen in plaats van te kopen in Rusland. Natuurlijk dien je ook de verschillende identificatieformulieren en pasjes mee te nemen. Ben je van plan een huisdier mee te nemen? Dan is het verplicht om een dierenpaspoort mee te nemen, deze kan je aanvragen bij de dierenarts. Ook dient je huisdier een chip te hebben.

Verkeer
Het verkeer in Rusland is zoals je waarschijnlijk wel eens op het internet hebt gezien niet altijd naar toebehoren. Zorg er dus ook voor dat je goed oplet in het verkeer. Enkele zaken waar je aan dient te denken als je in Rusland rijdt:

• Je mag als buitenlands voertuig geen lifter meenemen
• Loop je langs de weg in de nacht/met slecht zicht dien je een reflecterend kledingstuk te dragen
• In grote steden mag je niet linksaf slaan als er geen verkeerslichten staan
• Buiten de bebouwde kom dien je ook bij daglicht je dimlicht of dagrijlicht aan te hebben
• Vieze auto’s of campers zijn niet toegestaan in Rusland
• Snelheden verschillen met Nederland, ga dit nog even na voordat je op reis gaat
• Sneeuwbanden en sneeuwkettingen kunnen handig zijn in bepaalde gebieden
• Lengte van combinatie vervoersmiddel + aanhanger mag maximaal 18 meter zijn
• Fietsers dienen in het donker en met slecht zicht reflecterende kleding te dragen
• Tot 14 jaar mogen kinderen niet op de weg fietsen maar alleen op de stoep en andere voetgangerspaden
• Als er fietspaden beschikbaar zijn is het verplicht deze te gebruiken
• Je mag alleen naast elkaar fietsen als de gezamenlijke breedte niet breder is dan 0,75 meter

Indien je rekening houdt met deze verkeersregels kom je er hoogstwaarschijnlijk prima doorheen zodat je kan genieten van de WK wedstrijden. Natuurlijk is het verstandig om de regels in Rusland alsnog even door te lezen zodat je er zeker van bent.

Tanken/betalen
Indien je met een elektrische auto van plan bent naar Rusland te rijden dien je de route zorgvuldig te plannen in verband met een beperkt aantal oplaadpunten. Deze zijn vooral verspreid over de steden, in Moskou vind je het grootste aantal. Tankstations zijn overigens vaak maar tot 8 of 9 uur ’s avonds open dus het is handig om hier rekening mee te houden als je ’s nachts rijdt. Het betalen in Rusland dient grotendeels via contant Russisch geld (roebels/RUB) gedaan te worden, creditcards worden zeer gelimiteerd geaccepteerd, vrijwel alleen maar in de hoofdstad Moskou. Het aantal tankstations is buiten de grote steden van Rusland beperkt, een verstandig idee is het meenemen van een reservevoorraad zodat je niet tegen problemen aanloopt en pechhulp dient te bellen. Daar heeft natuurlijk niemand zin in.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Hier moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe voetbalschoenen

woensdag 25 april 2018 12:15:22 Nederland

Je voetbalschoenen gaan vaak een half seizoen tot een seizoen mee. Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van nieuwe voetbalschoenen.

Het materiaal
Zorg ervoor dat je een voetbalschoen uitkiest die van goed materiaal is gemaakt. Dus van echt leer en niet van plastic. Zo voorkom je dat je schoen snel kapotgaat. Verder gaat leer beter om je voet heen staan dus zal je nog meer controle hebben over de bal. Zeker in het amateurvoetbal is extra controle iets wat kan helpen bij het creëren van kansen en uiteindelijk doelpunten.

De pasvorm
Je hebt smalle en wat bredere voetbalschoenen. Zorg ervoor dat je voet in ieder geval goed in de schoen kan. Zo voorkom je dat je aan de buitenkant uit je schoenen scheurt doordat je voet te breed is, of juist dat je gaat schuiven omdat je schoen te breed is. Dit is ook van belang, omdat je soms hele korte bewegingen moet maken.

Zooltjes
Zit je voetbalschoen niet strak om je voet heen, dan kun je er nog altijd voor kiezen om er steunzolen in te doen. Deze zal helpen om de schoen wel te laten passen en daarnaast is het ook nog eens beter voor je knieën en je enkels. Zeker met al die kunstgrasvelden waar tegenwoordig op wordt gevoetbald.

De kleur
De kleur voor jou positie maakt niet echt uit. Toch is het wel heel apart om een laatste man of een voorstopper te zien spelen met hele felle schoenen. Als je op deze positie staat kun je er beter voor kiezen om minder opvallende schoenen te nemen. Voor een aanvaller zijn juist schoenen met een felle kleur mooi om te zien. Naast dat deze met zijn snelheid en mooie bewegingen beter uit de verf komt met deze schoenen is het ook bedoeld als afleiding van de bal.

Noppen
De plaatsing van de noppen op de schoen is belangrijk. Glij je vaak uit op het voetbalveld omdat je niet zo lichtvoetig bent, zoek dan een schoen met meer noppen of wat grotere noppen. Deze zorgen er namelijk voor dat je op het gras stevig staat en kracht kunt zetten. Als lichtvoetige speler kun je ervoor kiezen om een schoen te kopen met minder noppen om zo nog wendbaarder te zijn. Verder kun je kiezen tussen kunstgrasnoppen of normale noppen. Speel je op kunstgras, dan kun je beter geen schroefnoppen kopen. Hiermee loop je namelijk eerder het kunstgras kapot. Iets wat je natuurlijk niet bij je eigen vereniging wilt hebben.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Heeft jouw team al bedrukte voetbalkleding?

donderdag 10 augustus 2017 15:25:22 Nederland

Speel je al enige tijd in hetzelfde voetbalteam en merk je dat het iedere keer vooruit gaat? Dan wordt het misschien eens tijd om ervoor te zorgen dat iedereen kan zien dat jullie een goed en hecht team zijn. Misschien heeft jouw team nog geen bedrukte voetbalkleding. De hoogste tijd om daar nu wat mee te doen, want deze kan nu aan worden geschaft. Bedrukte kleding om te sporten is helemaal in. Hierdoor zien anderen wie er bij elkaar horen en zo kunnen ze je vanaf de zijlijn nog beter aanmoedigen. Voor jezelf is het ook veel leuker, want je kunt nu jouw favoriete sport nog beter uitoefenen door de juiste sportkleding te dragen. Sportkleding kan altijd geheel naar wens bedrukt worden. Zo kun je bijvoorbeeld een logo van je vereniging er op laten drukken, of de namen van de spelers met een nummer.

Bedrukte voetbalkleding aanschaffen
Het is toch leuk om er voor te zorgen dat je met je team echt bij elkaar hoort. Daarom is de bedrukte kleding een goede keuze. De meeste verenigingen hebben daar een speciaal subsidiepotje voor klaarstaan. Daar kun jij dan ook gebruik van maken als je met jouw team meer eenheid wil creëren. Vaak hebben de beste teams van een vereniging dezelfde kleding aan. Bij uitwedstrijden kunnen ze dan gemakkelijk herkend worden. Anderen zullen de spelers ook al vanaf een afstandje herkennen. Vaak zijn het bepaalde kleuren die voor een bepaalde club staan, maar er kunnen ook strepen op de kleding gedrukt zijn, of een logo of letters, of cijfers. Het kan per club variëren hoe dat de voetbalkleding er uit ziet. Bekijk daarom snel de mogelijkheden zodat je ook voor jouw team kan zorgen voor mooie en unieke kleding.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Een goed lichaam voor het voetbal is belangrijk

donderdag 10 augustus 2017 15:07:19 Nederland

Voor alle voetballiefhebbers is een goed lichaam natuurlijk van groot belang! Steeds meer sporters zulken dan ook BCAA aminozuren gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een groot aantal voordelen. Om te beginnen gaat het de spierafbraak tegen en het ondersteunt ook de eiwitsynthese in je lichaam en het verhoogt de eiwitsynthese in de spieren. Ook helpt het je bij de ontwikkeling van droge spiermassa en het voorziet je lichaam en je spieren meteen van brandstof tijdens het trainen. Dit voorkomt spierafbraak omdat de brandstof (energie) niet uit de spieren wordt gehaald. Voetballen is een heerlijke sport, maar je wil ook resultaat zien!

Supplementen nemen voor een beter lichaam?
Je kunt BCAA kopen als supplement. Veel mensen gebruiken BCAA als poeder. Er zijn ook pillen verkrijgbaar. Maar het poeder is vaak effectiever, het is namelijk veel sneller opgelost en dan kan je lichaam het ook sneller opnemen voordat je gaat sporten. De BCAA’s zijn tijdens het trainen van groot belang, en dan is een snelle opname ook van groot belang. Wil je ook met het voetballen een mooier lichaam krijgen, dan is het goed dat je die keuze nu ook gaat maken en ontdekt wat BCAA met jouw lichaam gaat doen. Misschien voel je je ook wel veel fijner wanneer je gaat trainen en ben je fitter. Je lichaam gaat er veel mooier van worden en dat is wat jij wil bereiken. Je kunt het beter volhouden dus ervaar nu ook de voordelen en ontdek wat deze aminozuren met jouw lichaam gaan doen. Presteren, een goed lichaam, veel fans, daar ga je het toch ook voor doen? Zorg er daarom nu voor dat jouw lichaam er goed uit komt te zien en ga stralen op het veld en laat anderen mee genieten!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Welke sportvoeding is geschikt voor voetbal?

zaterdag 2 januari 2016 15:09:10 Nederland

De vraag welke sportvoeding geschikt is voor voetbal wordt vaak aan ons gesteld. Voetbal-Geest biedt sportvoeding aan voor duursporters. Bij de sportvoeding van SIS heeft ieder supplement zijn eigen werking.

SIS Go Energy en Electrolyte
De SIS Go Energy en Electrolyte kan gebruikt worden zowel vóór het sporten, tijdens het sporten als na het sporten. De functies voor het sporten is het stapelen van koolhydraten. Zonder koolhydraatvoorraad kan er geen langdurige inspanning geleverd worden. Wanneer u sport in koudere weersomstandigheden is het van belang uw energievoorraad op peil te houden en aan te vullen indien nodig. Dit geldt ook voor de energievoorraad van uw spieren na het sporten.

 

SIS Go Isotonic Gel
De SIS sportgel is een unieke kant-en-klare isotone gelformule die zorgt voor een enorme energieboost en betere vochtopname. Eén stuks GO Isotonic Gel geeft genoeg energie voor een intensieve inspanning van 20 tot 30 minuten. De gel is ook verkrijgbaar in cafeïne vorm. De SIS GO + Cafeïne vergroot de bloedtoevoer naar de gevoelige en vermoeide spieren, terwijl de toegevoegde anti-oxidanten zorgen voor een goede prestatieverbetering.

SIS Rego Rapid Recovery
De SIS Rego Rapid Recovery levert snel opneembare eiwitten, koolhydraten en gestructureerde hoeveelheid vitaminen en mineralen om de spieren snel te laten herstellen.

Mocht u nog vragen hebben over ons assortiment sportvoeding dan helpen onze specialisten u graag verder!

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Adidas Copa Mundial aanbieding

maandag 19 mei 2014 16:46:01 Nederland

Bij Voetbal-Geest zijn de Adidas Copa Mundial voetbalschoenen standaard in de aanbieding. De kangoeroeleren schoenen worden aangeboden van € 139,95 voor € 119,95. De Adidas Copa Mundial voetbalschoenen zijn al meer dan 20 jaar zeer geliefde voetbalschoenen onder professionele en amateur voetballers. Deze voetbalschoenen zijn tijdloos en klassiek en staan al jaren bekend als de best verkochte voetbalschoen van Adidas. Er zit een dikke maar redelijk flexibele zool in de voetbalschoen met 12 noppen. Door de positionering van de noppen krijg je meer grip en een betere stabiliteit op het voetbalveld. Hierdoor is de Adidas Copa Mundial uitermate goed geschikt voor medium en harde velden. Profiteer vandaag nog van de aanbieding! De schoenen worden gratis bezorgd. Wil je graag voetbalschoenen met korting kopen? Bekijk dan de schoenen in onze shop!

►  Bekijk hier de Adidas Copa Mundial aanbieding

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor brede voeten?

zaterdag 17 mei 2014 13:06:38 Nederland

Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor brede voeten? Dat is een vraag die ons erg vaak wordt gesteld. Ons advies is om te kiezen voor Hummel voetbalschoenen, deze schoenen zijn over het algemeen aanzienlijk breder dan schoenen van andere merken. Hummel voetbalschoenen zijn stevig, breed en zijn gemaakt van sterk materiaal. Bovendien hebben de schoenen een zeer aantrekkelijke prijs. Een andere optie is om te kiezen voor Puma voetbalschoenen. Van de Puma collectie is de Puma King het breedste model. De Puma King is al jaren een zeer gewaardeerde voetbalschoen en erg betrouwbaar. Doordat de schoenen zijn gemaakt van kangoeroeleer is het balcontact optimaal. Hou je toch liever van Adidas voetbalschoenen? Dan is de Copa Munidal ook nog een hele goed optie. De Adidas Copa Munidal is misschien wel de meest populaire voetbalschoen ooit, zo blijkt uit onderzoek van speelschemaek.comDe bovenzijde van de voetbalschoenen is namelijk gemaakt van kangoeroeleer, wat zorgt voor zowel licht gewicht en duurzaamheid als een optimale pasvorm. Belangrijke tip bij het kopen van lederen voetbalschoenen: zorg voor de juiste onderhoud. Zet de schoenen de avond voor de wedstrijd in het vet, en ze blijven lekker soepel!

 
► Hummel voetbalschoenen                  ► Puma voetbalschoenen                  ► Adidas voetbalschoenen                   ► Onderhoud

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

Hulp bij het uitkiezen van je voetbalschoenen

zaterdag 17 mei 2014 12:45:54 Nederland

De schoenen uit ons assortiment zijn voorzien van uiteenlopende zooltypen. Deze verschillende zolen zorgen voor goede grip op iedere ondergrond. Zo zul je meer grip ervaren met lange noppen op drassige velden, terwijl korte noppen op hun beurt meer grip bieden op droge velden. De verschillen in de diverse zolen zit hem in het aantal noppen, de lengte ervan en de plaatsing.► Softground (SG) voetbalschoenen
Voetbalschoenen die gebruik maken van een Softground zool bevatten 6 tot 8 hoge noppen. Deze noppen, die net iets langer zijn dan die van Firmground schoenen, zorgen voor extra grip op zachte en drassige velden. De langere noppen, waarvan er over het algemeen vier op de voorvoet geplaatst zijn en twee ter hoogte van de hiel, zorgen ervoor dat je veel grip en controle hebt op het veld. Vooral bij natte omstandigheden is dit een zeer geschikt type nop, waarmee je niet zult wegglijden. Ook veel keepers laten hun keuze, mede om deze reden, op Softground noppen vallen.

► Firmground (FG) voetbalschoenen
Voetbalschoenen die voorzien zijn van een Firmground zool, zijn bij uitstek geschikt voor het spelen onder droge omstandigheden op traditionele voetbalvelden. Firmground schoenen zijn het meest verkochte type schoenen. De schoenen zijn voorzien van een zool met 12 tot 18 lage noppen, voor het spelen op droge velden. Op zachte, drassige velden komt de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten, waardoor de grip op het veldoppervlak aanzienlijk vermindert en je minder diep wegzakt.

► Multi-noppenzool/Turfground (TF) voetbalschoenen
Schoenen voorzien van een TF zool bevatten vele kleine noppen, voor ongekende grip op extreem harde velden. Zo geeft de Turfground zool veel grip op verharde en bevroren velden, onder winsterse omstandigheden. Ook op gravelondergrondenbiedt dit type nop zeer veel grip op het veldoppervlak.

► Artificial Ground (AG) voetbalschoenen
Voor het spelen op kunstgrasvelden is het gebruik van een AG-zool een vereiste. Met de Artifical Ground noppen ervaar je veel grip op kunstgrasvelden. Omdat steeds meer clubs overstappen naar kunstgrasvelden is het van belang ook een kunstgrasschoen aan te schaffen. Met dit type schoen, dat beschikt over ietwat kortere noppen, heb je veel speelcomfort op kunstgrasondergronden.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Voetbal-Geest

8 artikel(en)

Per pagina
Van hoog naar laag sorteren